Proteinové těstoviny s avokádovou omáčkou

Máme pro vás zcela nový recept na skvělé veganské proteinové těstoviny. Lehké chutné jídlo si připravíte za pár minut a ani se při tom nezapotíte. Přejeme dobrou chuť!


Potřebujeme:

  • 1 balení Max Sport těstovin ze zelené sóji
  • 2 velké zralá avokáda
  • 2 menší stroužky česneku
  • 3 PL olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 ČL soli
  • volitelné: cherry rajčata, hrst čerstvé bazalky nebo baby špenátu, slunečnicová semínka


Postup:

Avokádo, přetištěny stroužky česneku a bazalku či baby špenát rozmixujeme do hladka s olivovým olejem, citronovou šťávou a solí tyčovým mixérem. Omáčku ochutnáme a případně přidáme trochu více soli či citrónové šťávy. Konzistenci můžeme v případě potřeby doladit troškou vody nebo rostlinného mléka. Těstoviny dáme vařit do vroucí vody na 3 – 4 minuty. Zatím si na trošce olivového oleje jemně osmahneme cherry rajčata a následně slunečnicová semínka. Ještě teplé těstoviny promícháme s omáčkou a servírujeme s cherry rajčaty a osmaženými slunečnicovými semínky.